Vilken skolstart!

FacebookTwitterLinkedInPinterestShare
Från rektorn

Internationella Engelska Skolan kan glädjas åt en fantastisk skolstart i augusti 2013!

Våra nya elever på Primary School är ett mycket glädjande tillskott. Eleverna finner sig väl till rätta och det råder en god atmosfär. Primary Club, fritidshemmet, samverkar med skolan och miljön på Primary Club är mycket pedagogisk och inbjudande.

Överflyttningen av årskur sex till byggnaden för Senior School har fungerat lysande.

Vi har även glädjen att berätta att Junior School har arbetat fram och tilldelats ”Grön Flagg” för Internationella Engelska Skolan i Eskilstuna, något vi är mycket stolta över. Tack till alla som deltagit i detta arbete, Ms. Truedsson m.fl.

Under inledningen av skolstarten har vi förutom den ordinarie undervisningen hunnit med Skoljoggen till förmån för SOS-barnbyar. Behållningen blev 12.000 kronor. Fantastiskt!

Årskurs 9 har haft besök av Magnus Nordin, författare till bl.a. ”Prinsessan och mördaren” och nominerad till Augustpriset. Denna bok är en del av litteraturläsningen i årskurs nio.

Inom SO-ämnet har vi kunnat glädja oss åt besök av Benjamin Grunfelt. En fantasisk 85-årig man som på ett inspirerande, levande och mycket gripande sätt delade med sig av sina egna hemska upplevelser från andra världskrigets koncentrationsläger Auschwitz. Ingen lämnade salen oberörd.

För att medvetandegöra de goda värdena arbetar vi aktivt med Veckans ord, vilket ska mynna ut i vikten av respekt i hur vi använder vårt språk mot varandra.

”Good deeds”, goda gärningar, står även i fokus. Projektet Good Deeds inleddes med gemensam frukost för samtliga elever.

Vi ser nu fram emot de kommande intressanta veckor som vi har framför oss.

 

Mrs Segerstedt

Rektor