After School Clubs

Primary Club

Primary Club är ett nytt tillskott här i Eskilstuna tillsammans med Primary School, det är vårt fritids för elever i årskurs 1-3. Här finner du en pedagogisk och säker miljö som är särskilt lämpad för denna åldersgrupp;

  • Pysselhörna – för all sorts handarbete eller klipp & klistrande
  • Måleriateljé – med vattenfärger, akrylfärger, pennor & papper och gips
  • Studie-/läshörna 
  • Utklädningskammare
  • Spel och bygglek

Olika stimulerande aktiviteter anordnas för både stora och små grupper, inomhus såväl som utomhus.

Junior Club

Junior Club är en trygg och säker plats i skolan där eleverna i årskurs 4 och 5 kan vistas efter skoldagens slut fram till kl. 17.00. Vi erbjuder även Junior Club från 07.30 tills skolan börjar på morgonen.

Aktiviteter inom skolans område anordnas av erfaren personal. Dessa aktiviteter kan t ex var ”lugnt rum” för läxor och läsning och andra aktiviteter, både fria och ordnade. Verksamheten bedrivs i huvudsak i två rum i skolbyggnaden men ibland utnyttjas även idrottssalen eller skolgården för olika aktiviteter.

Under en normal vecka har en inskriven elev möjlighet att vara med på pyssel, biljard, "Reading club", filmstund, spela Wii, eller utomhusaktiviteter som basketboll och fotboll.

Student Lounge

Student lounge är till för att våra elever ska kunna koppla av och stimuleras mellan lektionerna och efter skolans slut. Elever kan komma när som helst mellan 08.00 på morgonen fram till 16.30 på eftermiddagen.

Student lounge har tillgång till ett stort uppehållsrum samt flera mindre rum tillägnade olika aktiviteter. Utöver det brukas även skolgården där det går att spela fotboll och basket. I vår kafeteria kan elever köpa baguetter, dryck och diverse andra mellanmål.
Det finns alltid anställda på plats som ser till att Student lounge är en plats där elever kan känna sig trygga och ha roligt. Det finns ett stort utbud av spel och andra aktiviteter.

Några av de mest populära aktiviteterna är:
Spela biljard, pingis och bordsfotboll, se på TV och spela Wii. Det finns även möjlighet att se filmer som självklart är lämpade för elevernas ålder.